אם לא ניסע למזרח: משלוח של מינה טומיי

אם לא ניסע למזרח: משלוח של מינה טומיי

כשהביקור במזרח הרחוק נראה רחוק מתמיד וגם לאכול במסעדה אסיאתית זו כבר משימה בלתי אפשרית, האסיאתית המיוחדת מינה טומיי לקחה אותנו לטיול קצר באסיה בלי לצאת מהבית. כל מה שאכלנו בזכות שירות המשלוחים החדש של מינה טומיי - בפוסט החדש

טיול למזרח הקרוב: איך טועמים את אסיה בתקופת הבידוד

אני חייבת להודות שהייתי שמחה לכתוב את הפוסט הזה בימים אחרים, בהם אני מספרת לכם שוב על יכולות הבישול הלקויות שלי ועל הערבים בהם השף הביתי שלנו לוקח חופש ואני אחראית על ארוחת הערב – כלומר ארוחת משלוח או take away. רצה הגורל והפעם הראשונה שהזמנתי משלוח מהאסייאתית מינה טומיי היתה כשבחוץ משתוללת סערה אסייאתית אחרת ששינתה לחלוטין את התנאים. כך יצא שאני כותבת את הפוסט הזה בשיאו של משבר הקורונה, כשהענף היחיד שמתפקד בכלכלה המקומית הוא ענף המשלוחים – לפחות עד רגע כתיבת שורות אלו כשעדיין אין עוצר ואפשר עדיין להזמין אוכל הביתה ממסעדות.

אנחנו לא באמת מסוגלים או מסוגלות לבשל 24/7 וגם לנו מגיע קצת לנוח מהמנוחה הכפויה של הקורונה. תוסיפו לזה שחשוב מאוד לתמוך בעסקים המקומיים בשגרה בכלל ובתקופה כזו בפרט, והזמנת משלוח היא דרך מצוינת ליהנות מארוחה משפחתית במינימום טירחה ומקסימום הנאה. כשהביקור במזרח הרחוק נראה רחוק מתמיד, יצאנו לטיול קצר באסיה ובחזרה בלי לצאת מהבית: המטבח של מינה טומיי מבוסס על חמישה מטבחים אסיאתיים: הודו, יפן, וייטנאם, קוריאה ותאילנד. גם התפריט מחולק לפי חמשת מטבחי ההשראה של המסעדה כך שלא תוכלו לבחור בין מנות ראשונות, עיקריות, סושי וכו׳ כפי שאתם רגילים במסעדות אלא תדלגו בין חמישה תפריטים של מגוון מנות. אם חשוב לכם לדעת האם המנה מתאימה כראשונה או שניה או תוספת, תוכלו תמיד להתייעץ עם הצוות בהזמנה טלפונית. בארוחה שלנו התרכזנו בשלושה מטבחים, היפני והתאילנדי אותם אנחנו מכירים היטב ואת הווייטנאמי שאנחנו מכירים פחות.

מינה טומיי חיפה משלוחים בלוג חיפאי שירי ויצנר
אם אי אפשר לנסוע למזרח, הוא יבוא אלייה הביתה. מינה טומיי משלוחים

מטבח ווייטנאמי

אגרול ווייטנאמי: עומר טרף את המנה הזו, ולא הספקתי ליהנות ממנה למעט ביס אחד קטן, ואין דבר יותר כיפי מלפתוח את הארוחה עם דף אגרול ממולא עוף, עגבניות, עשבי תיבול ובצל עטוף בעלה חסה רעננה ופריכה (אל תוותרו על העיטוף הזה, זה פשוט מדהים כמה זה משדרג את החוויה) וטבול במטבל האנוי צ'ילי פייסט. 44₪.

נונג נודלס היא המנה האהובה עליי מכל מה שטעמנו באותו ערב. מדובר במנה מעט פיקנטית של אטריות ביצים, עם עוף (אפשר להחליף לשרימפס), אווז מעושן, בצל לבן, כרישה, בצל ירוק, תרד, שעועית ירוקה, נבטים ובוטנים ברוטב סויה ושמן שומשום. מרעננת, כיפית ואי אפשר להפסיק לאכול אותה. 67-69₪.

מטבח יפני

המטבח היפני במינה טומיי נחלק לסושי ולאוכל יפני.  בסושי, לצד מאקי אבוקדו ומאקי סלמון התענגנו על סאקה ווסאבי: סושי עם מלפפון, אבוקדו, טאמגו, בציפוי סלמון צרוב, מעליו שכבת איולי וואסבי מושלם ומעוטר בשבבי טמפורה ובטטה סגולה. 44₪.

שיטאקי אודון עוף היא מנה נפלאה של אטריות אודון, פטריות שיטאקי, שמפיניון ופורטובלו, ברוקולי, בצל ירוק, סויה ומירין. כולנו הסכמנו שהיא אחת הטעימות שהיתה על השולחן שלנו, וכל המשפחה זללה את המנה הזו. היינו צריכים להזמין שתיים כאלו, גם הקטנטנים לא יכלו להפסיק לאכול ממנה ונאלצתי לחלק אותה בין כולנו למנות קטנות. אפשר להחליף את העוף לבקר או לטופו. 58-66₪.

סאקה וואסבי מינה טומיי משלוחים חיפה בלוג חיפאי שירי ויצנר
סאקה ווסאבי, מנת סושי מטריפה!
שיטאקי אודון מינה טומיי משלוחים חיפה בלוג חיפאי שירי ויצנר
שיטאקי אודון עוף. לגמרי מתאימה גם לילדים

מטבח תאילנדי

מינה תאי: מנה של תבשיל פיקנטי נפלא של בשר בקר בבישול ארוך, עגבניות שרי, חציל, שעועית ירוקה, במבו שוט, חלב קוקוס וקארי אדום, המגיע עם אורז לבן. בעוד שאני הצפתי את האורז בתבשיל, עומר רק הרטיב מעט את האורז עם חלב הקוקוס המלא בטעמי הקארי והירקות ושנינו נהנינו מאוד כך שאפשר לחלוק את המנה הזו בכיף וכל אחד אוכל אותה איך שמתאים לו. אפשר להחליף את הבקר בעוף או טופו לטבעונים וצמחונים. 64-68₪.  

מינה טומיי משלוחים שירי ויצנר בלוג חיפאית 7
מינה תאי, פיקנטי ומרענן לחובבי הקארי וחלב הקוקוס

לצד כל אלו הזמנו גם מנת ילדים של שניצל ואורז שהיתה מוצלחת מאוד, אבל הילדים כאמור זללו את מנת השיטאקי אודון עוף ואת המאקי והרווחנו את השניצל והאורז לארוחת הצהריים שלמחרת.  לקינוח, נשיקה אסייאתית הוא סלט פירות מרענן עם נשיקות פריכות ושמנת מוקצפת, ואני ממש ממליצה לכם לאכול אותו כמוני: להחביא אותו בצד ולאכול לבד אחרי שכולם מתפזרים למקלחות ולחדרים. דבר כזה לא חולקים, או שמזמינים מראש שניים כאלו.

מינה טומיי, ראשון-שבת 12:00-24:00, משלוחים בחיפה מסניף קסטרא ובקריות מסניף הקריון.

להזמנה טלפונית *2750 או באתר מינה טומיי

 

נהניתם מההמלצות שלי? אני ממש אשמח לדעת!

תייגו אותי באינסטגרם @hey.fa.it או בפייסבוק,

או השתמשו בהאשטג שלי באינסטגרם  ihavethisthingeithHaifa# כדי שאדע ואשתף.

רק בריאות,

חייפוש

אהבתם את הכתבה? הצטרפו לרשימת הדיוור וקבלו את כל הפוסטים ישירות לתיבת הדוא״ל:​

Follow:
Share:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו נפגש בניוזלטר