פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה 2020 – המדריך המלא

פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-36 חיפה צילום גלית רוזן

למרות מגבלות הקורונה ועוד לפני שידעו שיהיה סגר, החליטו מפיקי פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה שלא לוותר עליו ולקיים אותו באונליין. הנה המדריך המלא לפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-36 של חיפה, שיתקיים בחול המועד סוכות אצלכם בסלון.

פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-36 חיפה: גירסת האונליין

סוכות הוא חג מיוחד בחיפה. בכל שנה במהלך חול המועד סוכות, מתקיים כאן פסטיבל הסרטים הבינלאומי של חיפה והעיר לובשת חג כפול. למשך עשרה ימים חיפה הופכת למרכז תרבותי שמושך אליו את מיטב היוצרים והשחקנים, ישראלים וגם בינלאומיים, ונהנית מעשרות אלפי מבקרים מרחבי הארץ. ואז באה הקורונה ובפעם הראשונה בהיסטוריה איימה על קיומו של הפסטיבל עד שלבסוף הוחלט לקיים אותו למרות הכל, במקום הכי נוח: אצלכם בסלון, ואם עד היום לא הצלחתם להרחיק עד אלינו, השנה אין לכם את התירוץ הזה. לכבוד המאורע כתבתי לכם את המדריך המלא לפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-36 חיפה, עם המלצות שלי וגם של 3 חברות טובות שהן מומחיות פסטיבל ידועות, ובסופו תמצאו גם הסבר טכני מפורט איך זה הולך לעבוד.

 

יאללה, אקשן.

חגיגה של קולנוע עלילתי בינלאומי

בין הסרטים המעניינים ברשימת הסרטים העלילתיים הבינלאומיים, משך את תשומת ליבי במיוחד הסרט אביבה (Aviva) של הבמאי הישראלי-אמריקאי בועז יכין. הסרט מתאר בצורה יצירתית סיפור אהבה בין שני רקדנים, אך מה שמעניין בסרט הוא שאת דמויות הרקדנים מגלמים לסירוגין שני שחקנים – מה שיוצר סיפור מורכב וסקסי של זוגות שונים שהם בעצם זוג אחד.

 

הסרט לבן על לבן (White on White) כבר קטף שני פרסים בפסטיבל ונציה ונראה שהוא אחד הסרטים המרהיבים ביופיים: אחרי הכל, מדובר בסרט תקופתי שמתרחש בדרום אמריקה של הקולוניאליזם בשיא החורף המושלג.

 

בפסטיבל יוקרנו עשרות סרטים עלילתיים בינלאומיים, כאשר 17 מתוכם יתחרו במסגרת התחרות הבינלאומית לקולנוע עלילתי ׳כרמל׳. קטגוריות נוספות של סרטים עלילתיים תמצאו כאן

אביבה / Aviva, במאי: בועז יכין. אנגלית עם כתוביות בעברית

לבן על לבן / White on white, במאי: תאו קורט, ספרדית עם כתוביות בעברית

סרטים תיעודיים

קולנוע תיעודי ישראלי

הסרט על כסא הבמאי יושבת אישה מספר את סיפורן של במאיות קולנוע עלילתי ישראליות אשר עובדות בסביבה גברית ומשתנה, מהבמאית הראשונה אלידע גרא, דרך 24 במאיות ישראליות פעילות וכמובן איך אפשר בלי רונית אלקבץ ז״ל שקטעים מנאום שלה משולבים גם הם בסרט.

 

לקטגוריית תחרות הקולנוע התיעודי הישראלי בפסטיבל הסרטים חיפה 2020 לחצו כאן

 

קולנוע תיעודי בינלאומי

מבין הסרטים התיעודיים הבינלאומיים שמשתתפים בפסטיבל השנה, מסקרן אותי במיוחד הסרט העדות (On the Record). דרו דיקסון היתה מנהלת בלייבל הראפ 'דף ג'אם' המצליח (חברת התקליטים בה חתומים בין יתר הכוכבים גם ריהאנה, מריה קארי וקניה ווסט) ואחת הנשים האפרו-אמריקאיות הראשונות שהצטרפו לתנועת ה- MeToo כשהאשימה את המפיק המוזיקלי המיתולוגי ראסל סימונס בהטרדה מינית. דיקסון סחפה אחריה נשים אחרות שמצאו את האומץ לספר את סיפורן בזכותה וחלקן מופיעות גם כן בסרט, שבויים ע״י אחד מהבמאים החשובים ביותר לקולנוע תיעודי בארה״ב, קירבי דיק ועורר סערה גדולה כשהוקרן בבכורה עולמית בפסטיבל סאנדנס האחרון. אגב, עוד בשלבי ההפקה הסרט עורר שיח כשאופרה ווינפרי, אחת מהמפיקות המקוריות שלו החליטה לפרוש מההפקה. ווינפרי הואשמה שפרשה מההפקה בעקבות לחץ של סימונס, הנבל בסיפור שלנו, שהיה אז עדיין איש רב פעלים ובעל כוח בתעשייה האמריקאית.

  

לקטגוריית הקולנוע התיעודי בפסטיבל הסרטים חיפה 2020 לחצו כאן

 

העדות / On the Recors, במאי: קירבי דיק, ארה״ב 2020, אנגלית עם כתוביות בעברית

״טירוף בחצות״: סרטי אימה ומפלצות

בעולם שאין בו קורונה, חובבי סרטי האימה והמפלצות מעולם אחר נהנים בפסטיבל מחוויית הצפייה הכי מתאימה לז׳אנר: הצגת חצות. בזכות חלון ה-24 שעות שיהיה לכם לצפות בסרטים משעת ההקרנה הרשמית תוכלו להוריד את רף האימה ולצפות בהם גם בשעות היום. הסרט הבולט ברשימה בעיניי הוא רליק (Relic) בכיכובה של אמילי מורטימר (המוכרת מהסרטים ״שאטר איילנד״ ו״מרי פופינס חוזרת״ ומהסדרה ״חדר החדשות״): קיי ובתה המתבגרת נוסעות לביתה המרוחק של אמה הנעדרת, וכשהיא נמצאת מתחילה הרפקתה של שלושה דורות של נשים בבית רדוף אחד, בסרט ביכורים של במאית אישה. המפגן הנשי הזה יצר סרט שהפך לשיחת היום בפסטיבל סאנדנס האחרון.

  

לסרטים נוספים במסגרת קטגוריית ״טירוף בחצות״ של פסטיבל הסרטים בחיפה לחצו כאן

 

רליק / Relic, במאית: נטלי אריקה ג'יימס, אוסטרליה 2020, אנגלית עם כתוביות בעברית

סרטים לכל המשפחה

קנדיס היא אוסטרלית, ג׳ינג׳ית מנומשת בת 12 שמחליטה להתערב בחיי הסובבים אותה כדי להפוך אותם למאושרים יותר, וכנראה שעל הדרך גם את עצמה. היא הזכירה לי הכלאה עדכנית של בילבי ופוליאנה – וזו כבר סיבה מעולה לראות את הסרט א׳ זה אושר (H for Happiness) שזכה בפרס חבר השופטים בקטגוריית סרטי המשפחה בפסטיבל ברלין.

 

אם רוברטו בניני שם, גם אנחנו (והילדים שלנו) צריכים להיות שם. השחקן האיטלקי-בינלאומי זוכה פרסי האוסקר, הבפט״א ועוד, מככב כסבא ג׳פטו בעיבוד לייב אקשן חדש לסיפור הקלאסי פינוקיו (Pinocchio).

 

לעמוד קטגוריית הסרטים לכל המשפחה בפסטיבל הסרטים חיפה לחצו כאן

 

א׳ זה אושר / H for Happiness, במאי: ג׳ון שידי, אוסטרליה 2020, אנגלית עם כתוביות בעברית

פינוקיו / Pinocchio, במאי: מתאו גארונה, איטליה-צרפת-בריטניה 2019, אנגלית עם כתוביות בעברית

קטגוריית ״מאסטר״: 10 שנים למותו של אריק רוהמר

לציון 100 שנים להולדתו ו-10 שנים למותו של אחד מגדולי הבמאים הצרפתים אריק רוהמר, יציגו בפסטיבל הסרטים חיפה 7 מסרטיו בעותקים חדשים ומשוחזרים. רוהמר זכה בפרסים דב הכסף (פסטיבל ברלין) ואריה הזהב (פסטיבל ונציה), בעל מועמדויות לאוסקר וגם קיבל פרס על מפעל חיים בפסטיבל ונציה.

לסרטיו של אריק רוהמר במסגרת קטגוריית מאסטר בפסטיבל הסרטים חיפה 2020 לחצו כאן

 

איפה כל החברות שלך? ההמלצות של חגית, דלית וגלית

ככה יצא, בחיי, ששלושת החברות שוחרות התרבות הכי טובות שלי הן חגית, דלית וגלית. בכל פסטיבל אני יכולה להיפרד משלושתן לעשרה ימים, כי הן שקועות עד צוואר בפסטיבל. חגית הורנשטיין היא מבקרת קבועה בפסטיבל עוד משנתו הראשונה ומאז היא כמעט ולא פספסה שום פסטיבל, ובשנים האחרונות היא גם מסקרת אותו למגזין כלבו. ״כמי שבכל שנה שמה למשך עשרה ימים את החיים ב׳הולד׳ ושוקעת אל תוך אפלולית אולמות ההקרנה של בית רוטשילד כדי לצפות בממוצע בין חמישה לששה סרטים כל יום (לפעמים יותר), אני עצובה״ היא כותבת לי. ״כמובן שמצב התחלואה והמצב הכלכלי מטרידים יותר, אבל חיים ללא תרבות ועיר ללא אירועים משמע עצב גדול מבחינתי. האלטרנטיבה – פסטיבל בזום ובטלוויזיה הביתית – לא יכולה לפצות על האווירה התוססת, אירועי החוצות ואלפי האנשים שבשאר השנה מעדיפים להתחפר, אבל היי, אנחנו כאן בשביל הסרטים ובינינו, זהו פתרון מושלם לסגר״

סאמרטיים / Summertime, במאי: קרלוס לופס אסטרדה, ארה״ב 2020, אנגלית עם כתוביות בעברית

ההמלצות של חגית הורנשטיין, לפסטיבל הסרטים חיפה:

כחובבת תרבות בינלאומית מושבעת ומעודכנת, ההמלצות של חגית מתרכזות בסרטים עלילתיים בינלאומיים שהצליחו היטב בפסטיבלים ברחבי הגלובוס. ״אותי מסקרן העיבוד החדש של בורהאן קורבאני לברלין אלכסנדרפלאץ (Berlin Alexanderplatz)קלאסיקה מאת אלפרד דבלין, שהשתתף בתחרות הרשמית בפסטיבל ברלין. וסיפורים רעים (Bad Tales), אגדה אפלה שיצרו האחים האיטלקיים פאביו ודמיאנו דינוצ'נצו שזכתה בפרס דב הכסף לתסריט בפסטיבל ברלין.״

 

גם מפסטיבל סאנדנס היוקרתי בארצות הברית מגיעים לחיפה מספר סרטים עצמאיים מרשימים וחגית ממליצה על שניים מהם: סאמרטיים (Summertime), סרט המשרטט פורטרט של לוס אנג'לס 2020 דרך שימוש באמנות הספוקן וורד היה אחד מהסרטים הכי מדוברים בפסטיבל סאנדנס האחרון; הסרט האפריקאי  זו לא קבורה, זו תחיה (This is not a buryal, it'sa resurrection)שזכה בפרס מיוחד של חבר השופטים בתחרות הרשמית של פסטיבל סאנדנס; והמותחן הפסיכולוגי ״גלות״ (Exile), המתאר את העובר על חייו של מהגר בגרמניה, שזכה בפרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל סרייבו והשתתף גם כן בסאנדנס.

 

סיפור סתיו / Autumn Tale, במאי: אריק רוהמר, צרפת 1998, צרפתית עם כתוביות בעברית

ההמלצות של דלית וינר, לפסטיבל הסרטים חיפה:

דלית וינר היא צרכנית כבדה של קולנוע ואינה חוששת משפות זרות ומתענגת בכל שנה על מספר סרטים ממדינות מרחבי העולם. בעלה אמיר הוא שותף מלא לאהבה הזו ופסטיבל הסרטים של חיפה הפך מזמן לשבוע הדייטים של השניים. בכל שנה אני מתלוצצת איתה עם איזו שפה זרה היא עומדת להתענות הפעם, אבל היא לא מתענה בכלל – דלית מקפידה על גיוון אתני ואוהבת לבחור סרטים מיבשות שונות. השנה דלית ואמיר ירכשו בוודאות מנוי למספר סרטים, אך אלו שלושת הסרטים שבוודאות תצפה בהם:

 

״בחיים של לפני הקורונה, הפסטיבל סימן את ראשיתו של הסתיו, כשמוציאים מהארון את ה"ארוך-דק" כי בחוץ נעים ובאולמות יש מזגן. שותים כוס יין ברחבת האודיטוריום ושוקעים לעולם של סרטים. אני מקווה שנצליח להישאב לעולם הקולנוע מהבית, ובטוחה שנשתה גם כוס יין… ואם כבר ביין עסקינן אין כמו סרט צרפתי שמשלב בקשיי החיים גם יין ואוכל טוב, ואני מקווה שהסרט סיפור סתיו (Autumn Tale) של רוהמר יעשה השנה את העבודה. איכשהו, הצרות נראות טוב יותר ומערכות היחסים, חולות ככל שיהיו, נראות סקסיות יותר כשברקע הנופים והאווירה של דרום צרפת. ברוח התקופה בה לימוד מרחוק הפך להיות ה-דבר ומקצועות הליבה השתלטו על מערכת השעות, אני מקווה שהסרט העיפרון (The Pencil) יחזור ויזכיר את חשיבותה של האומנות כדרך להתבוננות וריפוי, ואת כוחו של מורה טוב, אכפתי וקשוב להפוך להיות מורה לחיים. הסרט השוויצרי אחותי הקטנה (My Little Sister) עוסק במערכת היחסים בין ליסה (השחקנית נינה הוס הזכורה כסוכנת אסטריד מ״הומלנד״), מחזאית מצליחה לשעבר לאחיה התאום סוון, שחקן תיאטרון ידוע המתמודד עם לוקמיה. מוות מרחף (לא בשל פנדמיה), יחסים בין אחים, כוחה של אומנות כמחייה את הנפש וברלין – אני באמת צריכה להוסיף על זה?״

אחותי הקטנה / My Little Sister, בימוי: סטפני שוהא, ורוניק ריימונד, שוויץ 2020, גרמנית עם כתוביות בעברית

ההמלצות של גלית רוזן, לפסטיבל הסרטים חיפה:

 

גלית רוזן, שהיא גם הצלמת הצמודה שלי, מלווה את ימי הפסטיבל כצלמת האירועים שלו. ״זכיתי לצלם רגעים רבים בפסטיבלים קודמים, ומעבר לסרטים תמיד ריתקו אותי המפגשים עם היוצרים. אני ממליצה לעקוב אחרי השיחות עם היוצרים לאחר ההקרנות, שהשנה יועברו בזום, ויהיה הרבה יותר קל ונגיש לשמוע על תהליך יצירת הסרט. כצופים אנחנו רואים רק את התוצאה המוגמרת ולא מבינים מה זה אומר בעצם לעשות סרט: הרעיון הראשוני, כתיבת התסריט, הליהוק, ההפקה, החזרות והצילומים, העריכה והפוסט-פרודקשן, עד לסרט מוגמר. בשיחות עם היוצרים אנחנו מקבלים הצצה לעולם הזה, מגלים אנקדוטות מעניינות מתהליך היצירה והכי כיף: מקבלים הזדמנות לשאול שאלות ולקחת חלק בשיח.״

 

השנה בזכות הזום גם אירועי תעשייה שונים ייפתחו לקהל הרחב. חלק מהאירועים האלה מרתקים במיוחד כמו למשל האירוע ״הפצה – חושבים מחדש״ בו פאנל של מפיצי סרטים ישוחחו על הפצת סרטים בתקופה מאתגרת; כנס הפיצ'ינג הבינלאומי, בו תוכלו לקבל הצצה נדירה לתהליך ה״פיצ׳ינג״: 13 במאים ישראלים יציגו פרויקטים של קולנוע ישראלי עלילתי לקבוצת משקיעים או מפיקים וינסו לגייסם להפקת הסרט; כנס סדרות טלוויזיה בהשתתפות יוצרים מקומיים ובינלאומיים; פיצ'ינג סטודנטים לסרטי גמר עלילתיים בו יוצגו 12 פרויקטים בשלבים שונים של הפקה,  ועוד.

לפרטים והרשמה לכל אירועי התעשייה הפתוחים לקהל בזום לחצו כאן

פסטיבל קולנוע בעידן קורונה – איך זה עובד?

כאמור הפסטיבל השנה יתקיים במקום הכי נוח: אצלכם בסלון, ויוקרן אונליין לרוכשי הכרטיסים, ובדיוק כמו בפסטיבל רגיל לכל סרט מועד הקרנה ואולם וירטואלי משלו (בפסטיבל יהיו 4 ״אולמות״ הקרויים על שמם של בתי הקולנוע המיתולוגיים של חיפה שהיו ואינם עוד: ארמון, עצמון, אורה ורון), עם מספר הקרנות ומספר כרטיסים מוגבלים. בכל זאת, שיטת האונליין מאפשרת יותר גמישות כיוון שתוכלו לממש את הצפייה שלכם במשך 24 שעות שלאחר המועד אליו רכשתם כרטיסים וכמובן לא פחות חשוב – כי כל בני הבית כלולים בכרטיס אחד.

 

את הכרטיסים לסרטים תוכלו לרכוש באתר הפסטיבל כאן ועם סיום הרכישה תקבלו מייל עם אישור רכישה וקישור לצפייה בסרט. תוכלו לצפות בסרטים שרכשתם גם דרך האזור האישי שלכם באתר שם ירוכזו כל הרכישות שלכם. שימו לב, יש לצפות בסרטים באמצעות דפדפן כרום בלבד (משתמש מכשירי Apple יצטרכו להוריד את דפדפן כרום למכשירים שלהם כדי לצפות).

 

כמה זה עולה? מכירת הכרטיסים תחל ביום ראשון, 27.9.2020. כרטיס לסרט יעלה 25 שקלים (או 5 שקלים אם אתם מנויים של מפעל הפיס), כרטיסיה של 5 סרטים – 100 שקלים, 10 סרטים – 180 שקלים ומשתמשים כבדים יוכלו לצפות בכל סרטי הפסטיבל ברכישת ״תג פסטיבל״ בעלות של 450 שקלים. שימו לב! כדי לצפות בסרטים במסגרת כרטיסיה או תג פסטיבל עדיין תצטרכו להירשם לכל סרט בנפרד. בעמוד מחירים ומבצעים תוכלו לקרוא את כל הפרטים. במידה ותסתבכו, לרשותכם מוקד תמיכה באימייל: support@haifaff.co.il ובמוקד התמיכה הטלפוני 9300* הזמין במהלך ימי הפסטיבל בין השעות 9:00 – 24:00.

 

נהניתם מההמלצות שלי? אני ממש אשמח לדעת!

תייגו אותי באינסטגרם @hey.fa.it או בפייסבוק,

או השתמשו בהאשטג שלי באינסטגרם  ihavethisthingeithHaifa# כדי שאדע ואשתף.

חתימה טובה וסוכות שמח,

חייפוש

אהבתם את הכתבה? הצטרפו לרשימת הדיוור וקבלו את כל הפוסטים ישירות לתיבת הדוא״ל:​​

Follow:

2 Comments

  1. שרה
    ספטמבר 27, 2020 / 1:00 pm

    איזה פוסט כיפי! תודה רבה!
    אוהבת את פסטיבל הסרטים ועזרת לי לבחור כמה סרטים מהרשימה! ❤️

    • hey.Fa.iT
      מאת
      ספטמבר 27, 2020 / 7:25 pm

      ממש משמח אותי לשמוע! ספרי מה ראית והאם מצא חן בעיניך. 🙏
      חג שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו נפגש בניוזלטר