פוד-טראקס חיפה: המדריך המלא

מלאי כופתא אוכל הודי טבעוני

אוהבים אוכל רחוב? יופי, כי הסטריט-פוד מגיע לשיא עם משאיות האוכל של חיפה (פוד-טראקס), פרוייקט עירוני של עירית חיפה שמטרתו להנגיש מזון ומשקאות ברחבי העיר ולעודד תיירות מקומית ובילוי מחוץ לבית. קבלו את המדריך המלא לפוד-טראקס של חיפה

צילומים: גלית רוזן

משאיות אוכל: הפתרון לתקופת קורונה – אבל לא רק

״אז מה יש לעשות בחיפה בימים כאלו?״ – השאלה הכי נשאלת של התקופה ובאמת בצדק. כשהכול סגור בכל הארץ, כולם רוצים להיות בטוחים שהנסיעה לא תהיה לחינם. וכאן נכנס לתמונה פרויקט הפוּד-טראקס של עירית חיפה שלא הומצא לימי הקורונה, אבל יצא שהוא פשוט אחת ההצלות של התקופה. מאז הסרט ״שף״ אני מחכה שתהיה גם בארץ  סצינה כזו של אוכל רחוב ממשאיות, והאמת? לא האמנתי שהסצינה תתחיל בחיפה.

סוגרות פינה לכל פעילות

משאיות האוכל שפזורות בעיר סוגרות פינה לכל פעילות מותאמת מגיפה, מפגישות עבודה, דרך דייטים רומנטיים ועד פעילות משפחתית או פעילות ספורטיבית. כדי לרכז את הכל במקום אחד כתבתי את המדריך הזה, בסופו תמצאו גם מפת גוגל לשימושכם. שימו לב שמדובר במשאיות אוכל ולא מסעדות, והן לא פועלות בכל מזג אוויר. מומלץ לבדוק באתרים או ברשתות החברתיות לפני ההגעה שהמשאית המבוקשת אכן עובדת!

(לצפייה בסרטון של המדריך היכנסו לחשבון האינסטגרם שלי כאן )

משאיות האוכל לאורך הים

לאורך טיילת שקמונה (טיילת גוראל החדשה) תמצאו חמש משאיות אוכל מסוגים שונים, באווירה מיוחדת ונוף מרהיב. טיילת גוראל החדשה היא אחת מטיילות החוף המרשימות בארץ ומשלבת בייחודיות חיפאית את הטבע והאורבניות, העיר והכפר. אחת מהן נמצאת בסמוך למערת אליהו, שתיים נמצאות במרכז הטיילת לא רחוק מגשר אלנבי ותחנת הרכבל התחתונה ושלוש נוספות במדשאה הנפלאה שליד המכון לחקר ימים ואגמים בסמוך לתל שקמונה.

 

פלאפל מתחת לרכבל

על גשר אלנבי, בסמוך לכניסה למערת אליהו ומעל למוזיאון חיל הים והמוזיאון הלאומי הימי נמצאת המשאית של פלאפל המערה – שהיא בעצם הגירסא העכשווית של פלאפל עבודי מקרית אליעזר. הפלאפל מצוין והחריף נפלא אבל אל תפספסו לקנח עם הממתקים הערביים המשפחתיים שמוכרים שם. אה, ועשו לעצמכם טובה, אל תעשו טייק-אווי. שבו על כיסאות הבר אל מול הים ומעל לסטי״ל והצוללת דקר, ותמשכו את הזמן כמה שאפשר.

מה עוד בסביבה? טיילת גוראל המדהימה שעליה תקראו כאן בהמשך נמצאת ממש מעבר לגשר, גם תחנת הרכבל וכמובן המוזיאון הלאומי הימי, מוזיאון חיל הים ומערת אליהו הנביא.

 

פלאפל המערה, דרך אלנבי (מול הכניסה למערת אליהו), ימים א' – ו' בין השעות 7:30 – 21:0
עדכון מאי 2021: נכון לכרגע לא פעיל באופן סדיר

פלאפל המערה חיפה
רכבל חיפה
משאית אוכל פודטראק חיפה

בירה, נקניקיה ופלאפל ליד הים

דמיינו לעצמכם יום שמש מלטפת על חוף הים, בירה טרייה ממבשלה מסורתית ביד, ונקניקיית פרנה קונקרנה… להמשיך? אז בשבתות יש גם ג׳חנון. את כל זה תמצאו במשאית האוכל של המבשלה, בית הבירה המפורסם של שוק תלפיות. לידה, תמצאו את פלאפל גורדון, פלאפל אחר עם טעם מיוחד, חריף מיוחד לא פחות, ופיתה ללא גלוטן העשויה מהתערובת של הפלאפל עצמו.

מה עוד בסביבה? טיילת גוראל המדהימה שכל מקטע בה עוצר נשימה (בחלקים רבים ממנו גם יש גישה לחוף), למיטיבי לכת מומלץ ללכת לכל אורך החוף משכונת בת גלים ועד מבואותיה הדרומיים של חיפה. הרכבל יאפשר נסיעה כיפית על צלע ההר הלוך ושוב וכמובן האתר הארכאולוגי תל-שקמונה שנמצא לא רחוק משם על הטיילת לכיוון דרום. תוכלו לקרוא עוד על המסלולים האפשריים באיזור כאן.

 

יוברט המפרי 11 (טיילת אריה גוראל החדשה, ליד כיכר פאפא)

המבשלה: ימים א'–ה', בין השעות 17:00 עד 22:00, שבת מ-9:00 עד 22:00

פלאפל גורדון: כל יום החל מהשעה 17:00

פלאפל גורדון משאית אוכל חיפה פודטראק שירי ויצנר בלוג חיפאית1

הודי-טבעוני, מיץ טבעי וגלידה

אני לא אוהבת הודי, ובעיקר לא קארי אבל וואלה, טרפתי את המלאי כופתא של סלמתראק כאילו זה אוכל של אמא. מנות הרחוב ההודיות (והטבעוניות) של סלמתראק פשוט נפלאות ויחד עם ערק רימונדה על הדשא מול הים, יהיה קשה להקים אתכם משם. הטבעונות הולכת שם עד הסוף: כל הכלים החד-פעמיים ואפילו הקשים והסבון ידידותיים לסביבה. בקצה השני של המדשאה תמצאו את משאית המיצים ג׳וסי ואת אחותה הקטנה (תרתי משמע) ג׳וסי גלידה שישמחו כל חובב מתוק ובוודאי כל ילדה וילד.

מה עוד בסביבה? בדיוק כמו שכתבתי על המשאיות הצפוניות של טיילת גוראל: הטיילת, הרכבל ותל-שקמונה הסמוך. תוכלו לקרוא עוד על המסלולים האפשריים באיזור כאן.

 

טיילת אריה גוראל החדשה, ליד המכון לחקר ימי

סלמתראק: ג׳-שבת, בין השעות 12:30 עד 20:00 (או עד שנגמר האוכל…)

ג׳וסי: כל יום, בין השעות 06:00 עד 23:00

עדכון מאי 2021: נכון לחודש אפריל, לא פעיל

סלמתראק משאית אוכל חיפה פודטראק שירי ויצנר בלוג חיפאית7
מלאי כופתא אוכל הודי טבעוני
תפריט סלמתראק אוכל הודי טבעוני

משאיות אוכל על הכרמל

במרכזה של הטיילת הכי יפה בישראל – לא, אני לא מגזימה בכלל – תמצאו את עגלת הקפה לוריס, שהפכה מאז שיצאנו מהסגר השני ללשכתי הרשמית. אני קובעת לשם את הפגישות שלי כדי לפגוש אנשים באוויר הפתוח ובנוחות ומול הנוף הזה שום פגישה לא יכולה להשתבש. גם אם באתם לטייל – הזמינו קפה ומאפה, תפסו ספסל אל מול הנוף המרהיב או בשביל המוצל ופשוט תיהנו מכל הטוב הזה. אל תפספסו את מכונת ההדפסה על הקפה! אם תסרקו את הברקוד שעל חלון המשאית תוכלו לשלוח למדפסת קובץ ותקבלו קפה עם טאץ׳ אישי.

מה עוד בסביבה? גן החיות גן האם נמצא ממש שם ברחוב המקביל, כך גם חנויות הוינטג׳ והיד השניה (למדריך לחנויות שבאיזור ובחיפה לחצו כאן), מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, גן אלנבי והמדרגות שבו שייקחו אתכם עד לעיר התחתית וכמובן תחנת הכרמלית שתיקח אתכם לעוד מקומות מופלאים להכיר בחיפה (תוכלו לקרוא עוד על האיזור במדריך למסלולים רומנטיים כאן ואם אתם באים עם ילדים תמצאו מדריך ליום כיף בחיפה בכרמלית כאן).

 

לוריס קפה, טיילת לואי (לבאים מכיוון מרכז הכרמל היא ממוקמת ממש בהתחלה), ימים א' – ד' מ-8:00 עד 22:00, ה׳-ו׳, 8:00 עד 23:00, שבת 10:00-22:00

לעמוד האינסטגרם של לוריס

 

עגלת קפה טיילת לואי
קפה לוריס עגלת קפה חיפה

משאיות אוכל בעיר התחתית בחיפה

גרפיטי, דגים וצ׳יפס ופירות ים

מתחת לגשר המוביל לשער 5 של נמל חיפה, בין קיר הגרפיטי המרהיב של הברוקן פיגנז לבין תחנת הרכבת חיפה מרכז השמונה, ממוקמת משאית האוכל החביבה עליי, אוייסטר. בזמן הקצר שהיא פועלת היא גם הפכה לחביבת כל החיפאים והתור הארוך בשעות העומס של ארוחת הצהריים והערב היא ההוכחה לכך. בכל זאת, זה שווה את ההמתנה. כריך הפלוקה (דייג בערבית) הוא אחד מהכריכים הכי טעימים שתאכלו אי-פעם ומנת הפיש אנד צ׳יפס תזכיר לכם את לונדון – אם האווירה והסביבה האורבנית חתרנית שמסביב לא עשתה את זה קודם. אפשר וכדאי להגיע גם בערב ולאכול עם בירה מתחת לנורות הצבעוניות. אמרתי כבר, לונדון!

מה עוד בסביבה? באמצע השבוע העיר התחתית היא דאון-טאון קלאסי, אך בתקופת קורונה היא נראית ריקה יחסית. חברות ההיי-טק שבסביבה עובדות מרחוק ובתי המשפט ומשרדי הממשלה עובדים במתכונת מיוחדת. יחד עם זאת סיור גרפיטי בעיר התחתית לאורכו של רחוב הנמל היא תמיד רעיון טוב ואם אתם מתכננים הגעה מראש תמיד תוכלו לקבוע איתי את סיור המייקרים של העיר התחתית לפני או אחרי האוכל.

 

אוייסטר, העצמאות 67 (מתחת לגשר), ימים א'–ה', 10:00 עד 22:00

לעמוד האינסטגרם של אוייסטר 

 

אפל סיידר כריך פלוקה כריך דג
אוייסטר משאית אוכל חיפה שירי ויצנר
פיש אנד צ׳יפס חיפה

אוכל מהוואי וקפה לדרך: עוד משאיות אוכל בחיפה

לא מדובר באזורים תיירותיים במיוחד, אבל החיפאים שביניכם (או חובבי אוכל מהוואי) ישמחו לדעת על כמה משאיות נוספות ברחבי העיר.

 

משאית האוכל פוקי-ואן (Poke Van) שאינה חלק רשמי מפרוייקט הפוד-טראקס של העיריה אבל היא עדיין משאית – יפהפיה יש לציין – ויש בה אוכל. היא ממוקמת בבניין 1 במת״מ, פארק תעשיות ההיי-טק של חיפה, ומשרתת בעיקר את תושבי ועובדי האיזור. בפוקי תמצאו אוכל רחוב אותנטי מהוואי כולל ההגשה המרשימה בקערות יפהפיות (Bowls).

פוקי-וואן, אנדרה סחרוב 9, בניין מת"ם 1, ימים א׳-ה׳, 12:00 – 22:00

לעמוד האינסטגרם של פוקי ואן, לעמוד הפייסבוק של פוקי-ואן

  

משאית הקפה לנטנה ממוקמת בסמוך לכיכר בניין העיריה, ומשרתת את העובדים ועוברי האורח באחת השכונות ההומות בעיר, הדר. עוד באיזור: מוזיאון חיפה לאמנות, סיורים אדריכליים בהדר (תוכלו לקרוא עליהם כאן), וואדי ניסנאס ושוק תלפיות.

לנטנה, ביאליק 3, ימים  א'–ה׳, בין השעות 8:00 – 17:00

 

שניצל שילו

בקרית אליעזר תמצאו את השניצלייה הניידת של שילו, עם שניצל, המבורגר וצ׳יפס. 

שניצל שילו, רחוב צה"ל 41, קריית אליעזר,  ימים א׳-ה׳, בין השעות 09:00-19:00

 

מפת הפוד-טראקס של חיפה:

צולם ברחבי חיפה עם הצלמת הצמודה (והרעבה כמוני) גלית רוזן

 אני לובשת:

שמלה ומגפיים: זארה / Dress & Boots: Zara

בלייזר: מנגו  / Blazer: Mango

ווסט דמוי עור: רנואר  / Faux Leather Vest: Renuar

תיק: זאדיג אנד וולטר  / Bag: Zadig & Voltaire

חיפאית שירי ויצנר טיילת לואי חיפה

נהניתם מבילוי בפוד-טראק חיפאי? שתפו אותי!

תייגו אותי באינסטגרם @hey.fa.it או השתמשו בהאשטג שלי באינסטגרם  ihavethisthingeithHaifa# כדי שאדע ואשתף.

בתיאבון, חייפוש

אהבתם את הכתבה? הצטרפו לרשימת הדיוור וקבלו את כל הפוסטים ישירות לתיבת הדוא״ל:​​

Follow:
Share:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו נפגש בניוזלטר