קטיף עצמי "להתאהב בטבע" – מחוץ לחיפה

קטיף עצמי "להתאהב בטבע" – מחוץ לחיפה

עם ילדים, עם חברים או בזוג: אי אפשר לא ליהנות מפעילות קטיף חווייתי , וגם ליהנות מהפירות שלכם? כל מה שצריך לדעת על קטיף "להתאהב בטבע"

קטיף פירות ״להתאהב בטבע״ – כל מה שצריך לדעת

קטיף פירות זו פעילות שאי אפשר שלא ליהנות ממנה, גם למבוגרים וגם לילדים. גם אם אתם לא אוהבים פירות, החוויה של לקטוף פרי ולקחת אותו הביתה, או יותר טוב: לאכול במקום, לא משתווה לשום דבר אחר. היצע הפירות משתנה בהתאם לעונה, וכרגע (תחילת אוגוסט 2023) ניתן לקטוף ליצ'י (וכדאי, זה ההיילייט של המקום), פסיפלורה, ענבים ירוקים וסגולים, גרגר פנמה, פיטנגו, חרובים, אוכמניות הודיות ו-וומפי (אסביר לגביו בהמשך). קטיף הפירות "להתאהב בטבע" נמצא קצת אחרי צומת כברי וממש לפני מצובה. לאורך הכביש תראו מצד ימין שלט "מכירת ליצ'י" אך המשיכו ליסוע, כי הקטיף עצמו עוד מגיע אחר כך. כשתראו את השלט "לקטיף הליצ'י", רדו מהכביש לדרך עפר. אם נתקלתם בדוכן פירות, אתם בכיוון הנכון. המשיכו ליסוע לפי השילוט ותגיעו לחווה. ניתן לחנות בשטח החנייה הפתוח, כמובן ללא תשלום. 

לניווט עם waze לחצו כאן

למיקום בגוגל מפס לחצו כאן

שער הכניסה קטיף "להתאהב בטבע" מצובה גליל מערבי שירי וייצנר
שער הכניסה לקטיף, "להתאהב בטבע", מצובה.

חוץ מפירות: פינת חי, רכבת ומתחמי צ'יל

חוץ מפירות, יש עוד המון מה לעשות במקום. גם בכניסה וגם בתוך החווה מפוזרות פינות ישיבה מוצלות, כולל שולחנות פיקניק וערסלים. גם הקימו לא מזמן מתחם משחקי חוץ לילדים שכולל מטבח משחק ענק מעץ מתוק בטירוף. יש גם פינת חי שניתן להיכנס אליה באופן חופשי וברחבי החווה תיתקלו בטווסים שמסתובבים להם בחופשיות, תרנגולות וברווזים. לא לדאוג, כולם ידידותיים ולא מתקרבים או מפריעים.לבסוף, יש גם רכבת שמורכבת מטרקטור וקרונות, ממש כמו בסרט, ואפשר ליסוע בה עם הילדים ברחבי החווה ולהנות ממשב הרוח בנסיעה. 

פינת חי תרנגולת ברווז
פינת החי
רכבת טרקטור קטיף עצמי להתאהב בטבע חיפה שירי וייצנר
הרכבת הרכבת.. בואו ילדים לשבת.

עלויות, שעות פעילות ומידע נוסף בסוף הכתבה

לפני הכל: פסיפלורה, פרי התשוקה 

פסיפלורה זה פרי מגניב, לא סתם דרייק כיבד את הפרי בשיר המצליח Passiotfruit. והנה עובדה מעניינת, הידעתם שהשם העברי של פסיפלורה הוא "שעונית נאכלת"? מקור השם בפרחי הפסיפלורה, שמדמים שעון עם מחוגים. שורות שיחי הפסיפלורה מופרדות משאר הקטיף, אז לפני שאתם נכנסים פנימה למתחם, תקפצו לפסיפלורות. הן נמצאות בצד השמאלי של החווה, אבל יותר פשוט לבקש הכוונה מצוות העובדים שמסתובבים ברחבי המתחם. באותו איזור יש גם שירותים מוסדרים וכיור לשטיפת הידיים. ועכשיו השאלה המתבקשת, איך אוכלים פסיפלורה ככה בשדה?

פרחי פסיפלורה
פרח ופרי הפסיפלורה
שדות פסיפלורה
שיחי הפסיפלורה

קטיף עצמי: לקחת את זה בידיים!

אם אתם רוצים לנסות משהו קצת אחרת, לכו לטבע שלנו. בידיים. פשוט לחרוץ עם הציפורן את הפרי, ולשתות ממנו את המיץ. זה תענוג וחוויה כיפית גם לילדים. תיכנסו לאורך השדה וחפשו את הפסיפלורות הכהות, הן האכילות, והמקומטות הכי טובות. אם אתם לא בקטע של לחרוץ, תביאו אתכם כפית לאכילה, ואיזו מזלג לחרוץ איתה את הפרי (אני לא ממליצה להביא סכין, כדי להימנע מסיטואציות לא נעימות). את הקליפות, של כל הפירות, ניתן לזרוק לאדמה. מה שנקרא – קומפוסט. זהו זבל אורגני, והאדמה רק משתבחת ממנה. 

פסיפלורה קטיף להתאהב בטבע מצובה שירי ויצנר
לחרוץ ולשתות. פסיפלורה.

קטיף עצמי: ענבים בטעם מנגו

אחרי שליקקתם את האצבעות מהמיץ החמוץ של הפסיפלורות, חזרו לעמדת המכירה ותעברו פנימה אל תוך הקטיף הגדול. כדאי לשאול עוד בעמדה אילו פירות זמינים והיכן כדאי לקטוף. הצוות ידע להכווין אתכם לשורות השופעות פרי. תעברו את פינת החי לצד השני, שם יש כרם ענבים ירוקים וסגולים. וקבלו שוס, הענבים הסגולים הם בטעם מנגו! הענבים מתוקים מאד, אבל לחלקם יש חרצנים, אז קחו בחשבון עם הילדים. ניתן לקטוף ולאכול ללא הגבלה. אין אפשרות לקטוף ולקחת הביתה. 

ענבים בטעם מנגו קטיף להתאהב בטבע מצובה

פירות בטעם פופקורן ובמבה אדומה

גרגר פנמה

גרגר פנמה ידוע גם בשם "דובדבן ג'מייקה" ו"גויאבה שחורה" והוא פרי ייחודי, חמצמץ ומתוק שמקורו במרכז ודרום אמריקה. היום הוא גדל ברחבי העולם באיזורים טרופיים. גרגר פנמה נאכל טרי אך משתמשים בו גם לייצור ריבות, מיצים וקינוחים. בנוסף, הוא מקור טוב לויטמין C ו-A, ויש לו תכונות נוגדות חמצן, והוא טוב ללחץ דם. ליד העצים מופיע השילוט "פרי בטעם במבה אדומה ו-וניל". כן, קראתם נכון. אז אם מתחשק לכם לטעום את הבמבה האדומה, מומלץ לאסוף את אלו מהרצפה, בהתאם להוראות השילוט, או לקטוף את האדומים ביותר (הם הבשלים ביותר). 

במבה אדומה בצורת פרי. גרגר פנמה.

פיטנגו

פיטנגו הוא פרי שמקורו בברזיל. הוא ידוע גם בשם "סבריט" או "פרי כוכב". הפיטנגו עשיר בויטמין C, A ו-B, ומינרלים כמו אשלגן, מגנזיום וסידן. הוא מכיל נוגדי חמצון. הפרי מתוק וחמוץ ונאכל בדרך כלל טרי, אך גם מכינים איתו ריבות וקינוחים. הפירות הבשלים והמתוקים הם האדומים ביותר. פיטנגו הוא פרי שטעמו מזכיר פופקורן מתוק, ואחרי שתטעמו אותו, לא תצליחו שלא לחשוב על זה. זה פרי מיוחד מאד, ושנוי במחלוקת בקרב הטועמים. או שאתם מתים על זה, או שזה לא בשבילכם. לפרי יש חרצנים, אז שימו לב. 

פיטנגו ערוך
פיטנגו

זמן לנוח: שדרת עצי הזית

אחרי שנשנשתם פירות, בדרככם לאוכמניות ההודיות, וומפי, החרובים והליצ'י, תעברו דרך שדרת עצי הזית. לכל אורכה בין העצים קשורים ערסלים מפנקים, ואם חם או התעייפתם, זה הזמן לעשות סיאסטה קלה ולהתנדנד לכם בכיף.  כמובן לא לשכוח לעשות סלפי, להוכחת ההתפנקות. 

שדרות עצי זית ערסל להתאהב בטבע מצובה
סיסאטה קלה על הערסל

קטיף עצמי: אוכמניות הודיות, חרובים ו-וומפי

אחרי שדרת עצי הזית בצד השמאלי יש שיחי אוכמניות הודיות. מדובר על פרי ממשפחת הדובדבן. האוכמניות ההודיות, ידועות גם בשם "אוכמניות ההורים" ו"אוכמניות סיניות", מגיעות ממשפחת הדובדבן, ונראות כמו אוכמניות קטנטנות.  גם פה תמצאו שילוט עם הוראות. מומלץ לקטוף חופן של האוכמניות הכהות ביותר, למעוך אותן בתוך הפה ולהתענג. ליד תראו עצי חרוב ולידם שולחן פיקניק וגם ערסל וכיור, אבל אז מגיע החלק המעניין. עצי הוומפי. 

וומפי – אתם בטח תוהים אם יש שגיאת כתיב, או אם קראתם נכון, אבל כן. זה נקרא וומפי… וומפי מגיע אלינו הישר מדרום מזרח אסיה ומכונה בסינית huáng pí guǒ שמתורגם ל"פרי עור צהוב". לפרי טעם מתוק ומסוכר עם חמיצות נעימה, וקליפתו הדקה מוסיפה טעם מתובל והדרי, ולא סתם. בעוד שהוואמפי דומה מבפנים לליצ'י ומבחוץ לשסק, הוא לא קשור אליהם כלל. הוא שייך למשפחת ההדרים, ועל כן טעמו המתובל והחמצמץ. את הפרי אפשר לאכול עם הקליפה, אך אם אתם פחות אוהבים את המרירות התפוזית, ניתן לקלף בקלות כמו ליצ'י. גם פה, תאכלו, ותזרקו את השאריות לרצפה. האדמה תודה לכם. 

לא שסק ולא ליצ'י - וומפי!

לשם כך התכנסנו: ליצ'י

הגיע הזמן! מקווה שעוד נשאר לכם מקום בבטן, כי עכשיו ממשיכים לסוף המסלול, הליצ'י שבקצפת! נכון לעכשיו, השורות המומלצות לליצ'י הן 25-30 (תחילת אוגוסט 2023) אך תשאלו בכל זאת בעמדת המכירה, כי זה משתנה מדי יום. הליצ'י הוא אחד הפירות היפים. קליפתו ורודה עם בליטות, כמו אצטרובל, ומבפנים הוא חלבי ועסיסי. יש לו גרעין יחסית גדול (בדומה לשסק), אז לא לתת ביס חזק. ליצ'י מקורו בסין, והוא מועשר בויטמין C, B6, אשלגן וסיבים תזונתיים. גם הליצ'י הוא מקור טוב לנוגדי חמצון. חוץ מבסין, הליצ'י גדל באיזורים עם אקלים טרופי, ועל כן ישראל. חוץ מאהוב על בני האדם, הליצ'י אהוב מאד גם על דבורים. שימו לב אליהם כשתסתובבו בין העצים. לא צריך לדאוג לגבי זה יותר מדי, אך אם אתם אלרגים, קחו בחשבון. מעצי הליצ'י ניתן לקטוף ולקחת הביתה בשקית, או פשוט להתענג במקום ולקנות קופסה אחר כך בעמדת המכירה. 

ליצ'י להתאהב בטבע קטיף
ליצ'י מתוק מתוק

שעות פעילות, עלות ומידע שימושי נוסף

במקום שירותים מוסדרים (על יד הפסיפלורות) וכיורים מפוזרים ברחבי החלקה לשטיפת הידיים הדביקות. עלות הכניסה לחווה היא 35₪ והיא כוללת אכילה חופשית מעצי ושיחי הפרי המפוזרים במקום. ניתן לקטוף ליצ'י ולקחת הבית, בתשלום לפי ק"ג (כרגע יש מבצע של 4 ק"ג ב-100₪). רק אל תשכחו לקחת אתכם בכניסה כמה שקיות מהעמדה, לאיסוף הליצ'י. אם אתם מעדיפים תוכלו גם לרכוש ליצ'י ארוז ומגוון פירות וירקות העונה בעמדת המכירה. החווה מוכרת גם דבש מפרחי ליצ'י שהם מכינים בעצמם!

ניתן להתעדכן בשעות הפעילות המשתנות בפייסבוק, או להתקשר ישירות ולשאול. 

קטיף "להתאהב בטבע", כביש 70 בין צומת כברי לקיבוץ מצובה. טלפון: 052-515-6139. פייסבוק.

נהניתם מההמלצות שלי? אני ממש אשמח לדעת!

תייגו אותי באינסטגרם @hey.fa.it או בפייסבוק,

או השתמשו בהאשטג שלי באינסטגרם iHaveThisThingWithHaifa# כדי שאדע ואשתף.

בתיאבון (-:

חייפוש

אהבתם את הכתבה? הצטרפו לרשימת הדיוור וקבלו את כל הפוסטים ישירות לתיבת הדוא״ל:​​

Follow:
Share:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו נפגש בניוזלטר