פנאם – בייקרי כשרה בחיפה

פנאם בייקרי כשרה בחיפה. בלוג חיפאי שירי ויצנר

מצרפת דרך אילת ורותי ברודו ועד חיפה – הבייקרי פנאם היא בדיוק מה שהיה חסר לנו בפארק המדע מת״מ. ארוחות בוקר על מגשי בוצ׳ר, מאפים מטורפים, פסטות וגלידות בעבודת יד וחיוך אחד גדול של הצוות.

מי צריך עוד בייקרי? (מי לא)

חיפה זו עיר פחמימות, אם אתם לא מכאן, חשוב שתתכוננו לקראת אירוע עתיר גלוטן כזה. יש לי המון הסברים לתופעה הזו, ואם תבואו פעם לסיור הבייקרים שלי, סיור עתיר פחמימות וקפאין, תשמעו את התזה בשלמותה. בהתחשב בעובדה שמאז הקורונה בייקריס ובתי קפה נפתחים בקצב מסחרר, זה די מפתיע שבמבואות הדרומיים של חיפה לא היתה כזו. אבל התרגלנו לזה, ואז הגיע הודעה מפתיע הפוכה. ליתר דיוק, שלוש הודעות שונות משלוש נשים שונות שעוקבות אחריי ועובדות במת״מ. ״את חייבת לבוא לפה, פתחו פה בייקרי היסטרית!״ שלושתן טענו בתוקף.

פנאם בייקרי במתמ כשרה מאפיות וקונדיטוריות בחיפה

״רק קפה ומאפה קטן״

כך בוקר אחד מצאתי את עצמי מגיעה למקום האחרון שחשבתי שאהיה בו בבוקר שישי: פארק הייטק מת״מ. ״זה רק קפה ומאפה קטן״, הכנתי את נטלי, חברה מקיבוץ דן שפונתה לחיפה באותם ימים. זו הסתברה כטעות יסודית. לא ממש הבנתי לאן אני עומדת להגיע: בייקרי מופלאה ויפה עם ארוחת בוקר בוצ׳ר מפנקת ובראשה קונדיטור עם סיפור מדהים (וחניה. המון המון חניה!).

פנאם – געגוע לפריז

מייקל עלה לארץ לבד מצרפת בגיל 20 ואחרי שירות צבאי הלך בכלל ללמוד עיצוב גרפי… בשנה האחרונה ללימודים הוא החליט לחתוך וללמוד אצל אסטלה. ככה התחילה קריירה שכללה השתלמות אצל מישלאק בפריז ועבודה במקומות ידועים כמו הקונדיטוריה של R2M – קבוצת המסעדות של רותי ברודו, הנדלר במעיין צבי, אלחנן  בפרדס חנה. בשנה האחרונה מייקל החליט שהגיעה השעה לצאת לעצמאות. מייקל לא שכח את הבית – וקרא למקום החדש שלו פנאם: סלנג-חיבה של פריז. 

ארוחות בוקר, מאפים מוטרפים וגלידות עבודת יד

מה אכלנו בפנאם? נתחיל עם הבוצ׳ר – מגש ארוחת הבוקר בתפזורת עם מקושקשת כמהין, אבוקדו, סלטון, גבינה צרובה, ריבה, לחם ואפילו תותים. הארוחה הספיקה לגמרי לשתינו. כל מה שאכלנו אחר-כך כבר היה מ״הקיבה השניה״ של המתוקים.

שימו לב, ארוחת הבוקר מוגשת בימי חמישי ושישי בלבד כשפארק ההיי-טק מתרוקן מעובדים (ויש זמן לשבת בנחת וגם מלאאא חניה). עוגת הגבינה של פנאם, עוגת גבינה בגירסה של מייקל שכולכם עומדים לדבר עליה! זו בעצם עוגת גבינה-פלאן – גבינתית ורכה וכיפית, עם כיסוי קרמלי מעל (לא סתם היא הזכירה לשתינו קרם ברולה. פרעצל פרמזן – רך מבפנים, קראסטי מבחוץ והטוויסט הפרמזני הוא בגדר זעקת וואו. הגלידות מעשי ידיו להתפאר של מייקל – אני טעמתי גלידת מנטה צ׳יפס כי קשה ממש למצוא מישהו שעושה את הטעם האמריקאי הזה טוב. וזה מצוין. באמצע השבוע יש גם פסטות טריות לצהריים (ויש סיבוס) לשמחתם של עובדי הפארק וגם למי שירצה לבוא מבחוץ.

פנאם – הכוכבת של מת״מ

המיקום – בפארק ההייטק מת״מ – אכן מפתיע, כי התרגלנו לבייקריז מושקעות כאלו בעיר התחתית, על הכרמל ואפילו בשוק תלפיות. מצד שני, זה כל כך הגיוני שבפארק ההייטק הזה יהיו גם בייקרי׳ז, מסעדות ובתי אוכל ברמה גבוהה. בכל מקרה, המיקום מושלם לא רק לעובדי הפארק, אלא גם לתושבי נאות פרס וחוף הכרמל וכל מי שעובר דרך חיפה בדרך לאיפהשהוא: עכשיו יש לכולנו בייקרי מושלמת ממש בכניסה לחיפה.

פנאם – כשר

אנדריי סחרוב 9, בניין גב ים 3, מול הדואר של מת״מ  

עוד כתבות שיכולות לעניין אתכם:

☕️ גם למעלה בהר – בית הקפה החדש ברמת אלון

🥙 מחפשים חוויות תרבותיות וקולינריות בחיפה? בואו לסייר איתי בעיר 

🍨 איפה אוכלים גלידות טובות בחיפה? הרשימה המלאה

🧀 מעדניות שוות בסביבה

🍞 מסעדות כשרות בחיפה

👩🏼‍💻 עובדים מהבית? בתי הקפה הידידותיים ללפטופיסטים

Follow:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *